Yumpu Dijital Dergi Platformuna Taze Kan; Elite Dergisi

0
65

OA TV ve Elite Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Oktay Atasoy, Dünyaca Ünlü Dijital Yayın Platformu Yumpu ile Anlaşarak Elite Dergisinin Bundan Sonra Yumpu Platformunda Ücretsiz Yayınlanacağını Duyurdu.

Elite Dergisi ve Oktay Atasoy Tv Genel Yayın Yönetmeni Oktay Atasoy verdiği Röportajda; Yeni medya araçlarına dayalı iletişimin hüküm sürdüğü günümüz dünyasında enformasyonun üretim, dağıtım ve tüketim formları da değişmiştir ve çeşitlilik kazanmıştır. Geleneksel gazetecilik pratiklerinin doğrudan etkilendiği bu dönüşüm süreci, yeni ve çarpıcı bir yayıncılık türünü ekosisteme kazandırmıştır. Bu medya ürünlerinin tüketici özneleri olan okurlar da gösterge diline hâkim kullanıcılara dönüşmüştür. Akıllı telefonların ve tablet bilgisayarların yükselişi ile ortaya çıkan tablet yayıncılık, “kâğıt mı, dijital mi” tartışmalarının süregeldiği bir ortamda etki alanını genişletmeye, yeni savunucular ve takipçiler kazanmaya devam etmektedir.

Basın Dünyasının Ünlü İsmi Oktay Atasoy Dijital Yayınları ile Magazin Dünyasını Sallamaya Geliyor...

Modern bireyin anlık özçekimlere ve emoji’lere evrilen iletişim şekli, kuşkusuz medyadaki değişime dair adaptasyon sürecinin kısa sürmesini sağlamıştır. Yeni tip medya tüketicilerine hitap eden tablet dergiler, multimedya içeriği ve zengin görselliği ile hedeflediği kitlenin medya kullanım alışkanlıkları üzerinde de etkili olmaktadır. iPad devrimi tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük ilgiyle karşılanmıştır. Basılı yayınlar geleceğin medyasında ayakta kalabilmek için ardı ardına dijital tarafa geçmiştir. Dergicilik bu süreçte yeni bir form kazanarak etkileşime dayalı bir anlatım yolunu temsil etmeye başlamıştır.

Sıradan bir makale duyulara hitap eden bir deneyime dönüşmüştür. Dahası reklamcılık ve pazarlama dünyası da bu yeni oyunda yeni söylemleriyle yerini almıştır. Bu süreçte kimi yayınlar başarılı bir grafik yakalarken kimileri ise var olma savaşını kaybetmiştir. Bir yanda köklü yazılı basın okurluğu, diğer yanda gittikçe dijitalleşen hayatlar durmaktadır. Bizlerde ELİTE DERGİSİ olarak dijitalleşen yeni medya sisteminde ilk interaktif dergiciliği çıkartarak sektörde bambaşka bir yere sahip olduk. Şimdide bu serüvenimize dünyaca ünlü YUMPU dergi platformunda ücretsiz olarak okuyucularımızın kitlesini uluslararası bir platforma taşımış olduk.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz