Türkiye’nin Gururu Buket Kaya, Trafik Kazasında Yaşamını Yitirdi

0
37

Milli Kick Boksçu Buket Kaya, Kayseri’deki Trafik Kazasında Kaybetti

Kayseri’de dün akşam saatlerinde meydana gelen bir trafik kazası, milli kick boks camiasını yasa boğdu. Kaza sonucunda milli kick boksçu Buket Kaya hayatını kaybederken, 2 kişi de ağır yaralandı. Sporcu, uluslararası arenada kazandığı başarılarla tanınıyordu.

Kayseri‘nin Melikgazi ilçesine bağlı Gökkent Mahallesi Nalçık Bulvarı’nda dün akşam saat 23.30 sıralarında yaşanan kaza, büyük bir üzüntü yarattı. R.Ö. yönetimindeki 50 ADC 978 plakalı otomobil, aynı yönde seyreden K.Ö. yönetimindeki 03 ABN 358 plakalı patates yüklü TIR’a arkadan çarptı.

Kazayı gören çevredekilerin hemen polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulunması üzerine olay yerine ekipler sevk edildi. Maalesef, otomobilde bulunan milli kick boksçu Buket Kaya, kaza sonucunda yaşamını yitirdi. Kazada ayrıca otomobilde bulunan R.Ö. ve M.T. isimli iki kişi de ağır yaralandı.

Olayın ardından TIR şoförü K.Ö. gözaltına alınırken, kaza ile ilgili detaylı bir soruşturma başlatıldı.

Buket Kaya’nın ölüm haberi, spor camiasını ve sevenlerini derin bir üzüntüye boğdu. Milli Kick Boksçu Buket Kaya, ulusal ve uluslararası arenada elde ettiği başarılarla tanınıyordu. Özellikle 2019’da Moskova’da düzenlenen 5. Wushu Kung Fu Avrupa Şampiyonası’nda altın madalya kazanmış ve geçen yıl Balkan Şampiyonu unvanını elde etmişti.

Spor dünyası, Buket Kaya’nın kaybı nedeniyle büyük bir acıya sahne olurken, Kayseri Spor A.Ş. resmi sosyal medya hesabından “Sporcumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine, tüm yakınlarına ve spor camiasına başsağlığı dileriz” şeklinde bir başsağlığı açıklaması yaptı.

Buket Kaya’nın cenazesinin Talas ilçesinde defnedileceği ve yaralanan diğer kazazedelerin tedavilerinin devam ettiği belirtildi. Kayseri’deki bu acı kaza, spor camiasını yasa boğarken, trafik güvenliği konusundaki önem bir kez daha hatırlatıldı. Sporcu topluluğu, Buket Kaya’yı unutmayacak ve mücadelesini anısında yaşatacaktır. Spor dünyasının başı sağ olsun.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz