Türkiye ve ABD Arasındaki Diplomatik Hassasiyetler

0
76

Dışişleri Bakanları Blinken ve Fidan Arasındaki Gergin Görüşme Dikkat Çekti

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, son dönemdeki uluslararası olayların gölgesinde Türkiye’ye ziyarette bulunarak Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile bir araya geldi. Ancak görüşme öncesinde kameralar karşısına geçen Blinken’ın tavırları dikkat çekti.

Türkiye’ye gelişinde Blinken’ı karşılayan üst düzey Türk yetkililerin bulunmadığı ve alışılmadık bir karşılama ile karşılanan Blinken, bu durumun yanı sıra İsrail ziyareti sırasında yaptığı “ABD Dışişleri Bakanı olarak değil, bir Yahudi olarak buradayım” açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın tepkisini çekmişti.

Dün sabah gerçekleşen görüşme öncesinde basına poz veren Blinken’ın gergin tavırları ise gözlerden kaçmadı. Bu görüşmenin ardından Blinken’ın, Tokyo, Seul ve Yeni Delhi’yi ziyaret etmesi bekleniyor.

Tüm bu gelişmeler, uluslararası ilişkilerdeki gerginliklerin ve diplomatik hassasiyetlerin vurgulanmasına neden oluyor. Blinken’ın açıklamaları ve Türkiye ziyareti, yakın zamanda bölgedeki tansiyonu düşürme çabaları üzerine odaklanan uluslararası topluluğun dikkatini çekiyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz