TKH’den ‘Akşener’ açıklaması: Türkiye’nin sağ ittifaka değil devrimci bir seçeneğe ihtiyacı vardır!

0
37

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Millet İttifakı’na yönelik açıklamalarının ardından bu akşam yazılı bir açıklama yaptı.

TKH’den yapılan açıklamada, “Bugün Millet İttifakı içindeki çatlama, ülkenin kurtuluşunu düşünenler açısından, CHP’nin başını çektiği sağ ittifakın bir kez daha hayal kırıklığı olduğunu göstermiştir. İşin bu boyutunun yanı sıra, İYİ Parti’nin aday olmaları için çağrı yaptığı isimlerin CHP’li olması, sağ siyasetin ilkesizliğini başka bir açıdan ortaya koymaktadır. Bu gelişme ile birlikte, 20 yıllık karanlığın bertaraf edilmesi için ülkemiz emekçilerinin sağ siyasete bel bağlamaması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır” ifadelerine yer verildi.

“Sağa karşı sağla olmaz, sağa karşı sol seçenek gerekir!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“AKP ve MHP’nin oluşturduğu gerici-faşist iktidar bloğunun 20 yıldır ülkeye ödettiği bedel ortadadır. Hukuksuzluğun, baskının, gericiliğin, emperyalizm taşeronluğunun, emek ve halk düşmanlığı ile sömürünün adı olan istibdat rejiminden Türkiye bir an önce kurtulmalıdır. Türkiye’nin istibdat rejiminden kurtulması, aynı zamanda 20 yıllık AKP iktidarının politikalarına ve yarattığı enkaza karşı verilecek mücadeleyle mümkündür!

Partimiz, meseleyi tek başına “cumhurbaşkanlığı” seçimi olarak görmüyor. Aynı zamanda ülkenin bu karanlıktan çıkması için nasıl bir programa sahip olunması gerektiğini de söylüyoruz:

NATO’culuğa karşı NATO’culukla, gericiliğe karşı “ılımlı laiklikle”, emek düşmanlığına karşı “sermaye dostluğuyla” 20 yıllık tahribat ortadan kaldırılamaz! Ülkenin, AKP’nin yıkımından ve gericiliğinden kurtulması için laiklik, kamuculuk ve anti-emperyalist politikalar olmadan olmaz!

Bugün Millet İttifakı içindeki çatlama, ülkenin kurtuluşunu düşünenler açısından, CHP’nin başını çektiği sağ ittifakın bir kez daha hayal kırıklığı olduğunu göstermiştir. İşin bu boyutunun yanı sıra, İYİ Parti’nin aday olmaları için çağrı yaptığı isimlerin CHP’li olması, sağ siyasetin ilkesizliğini başka bir açıdan ortaya koymaktadır. Bu gelişme ile birlikte, 20 yıllık karanlığın bertaraf edilmesi için ülkemiz emekçilerinin sağ siyasete bel bağlamaması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır.

Türkiye Komünist Hareketi, 20 yıllık karanlık dönemin ve istibdat rejiminin son bulmasını bugün ülkenin en temel sorunlarından birisi olarak elbette görmektedir. Bu açıdan gerici-faşist bloğun ekmeğine yağ sürecek bir adım atmayacağımız gibi, “sağa karşı sağ” siyaseti temsil eden Millet Ittifakı’na kefil değiliz. Millet İttifakı’nın ülkenin ilerici, cumhuriyetçi, yurtsever toplumsal kesimleri ile emekçileri temsil etmediğini çok iyi biliyoruz.

Bu açıdan seçimlerde düzen partilerini desteklemek gibi sorumluluğumuz bulunmuyor. Ancak karanlığa karşı laikliği, emperyalizme karşı bağımsız Türkiye’yi, sermayeye karşı emeği, piyasacılığa karşı kamuculuğu savunma ve mücadelesini verme sorumluluğumuz bulunuyor!

Sağa karşı sağla olmaz, sağa karşı sol seçenek gerekir! Türkiye’nin sağ ittifaka değil devrimci bir ittifaka ve seçeneğe ihtiyacı vardır! Partimiz, Türkiye’nin devrimci sol bir seçeneğini oluşturmak bilinciyle hareket etmekte ve mücadelesini vermektedir.

Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda bileşeni olduğumuz Sosyalist Güç Birliği ortak kararını verecektir. Öte yandan, biz komünistlerin düzen siyasetine destek verdiği yönündeki haberlerin Partimiz TKH ile ilgisi bulunmamaktadır. Partimiz emekçi sınıfların örgütlü mücadelesini başa yazmaktadır. Türkiye Komünist Hareketi önümüzdeki seçimlere kendi adı ve amblemiyle “Yeni bir cumhuriyet için oylar sosyalizme” diyerek girecektir. Ülkenin kurtuluşu düzen partilerinin değil, emekçilerin örgütlü mücadelesinin eseri olacaktır!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz