Selçuk Dereli’nin zor günleri, ‘Ellerimle çıkardım’

0
47

Kahramanmaraş’taki depremlerde ailesinden 9 kişiyi kaybeden eski FIFA kokartlı hakemlerimizden Selçuk Dereli, “Enkaz altında kalan yakınlarımızın cesetlerini kendi ellerimizle çıkardık” dedi.

Dereli, iki gün boyunca gerekli yardımları görmediklerini bu yüzden kendi imkânlarıyla çaba gösterdiklerini ancak bunun da olumlu sonuçlanmadığını dile getirdi. Depremi duyar duymaz soluğu doğduğu yer olan Kahramanmaraş’ta alan Dereli kötü bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Dereli ailesinden başta dayısı, dayısının kızı, eşi ve çocukları, teyzesinin oğlu, eşi ve çocuklarının enkaz altında olduğunu öğrendi. Dereli yaşadığı acıyı şöyle anlattı:

“2-3 GÜN GELEN OLMADI”

Bölgeye ulaştım çevrede yıkılmış birçok bina vardı, yardım etmeye çalıştık. Ne yapabilirim diye düşünmeye başladık. İki üç gün yetkililerden hiç gelen olmadı. Bu durum bizimle beraber mağdur olan depremzedeleri fazlasıyla üzdü. Dayımın eşi yengemin cesedini ellerimizle çıkardık. O binada 4 canlı daha çıkardık (Mehtap Apartmanı).

“ÖNLEM ALINMALI”

Dereli, “Çok üzgünüz ülkemizin başı sağolsun. Türkiye’nin deprem bölgesi olduğu gerçeğini biliyoruz. Japonya’da daha şiddetli depremler oluyor bir kişinin burnu kanamıyor. Biz de depremin bu ülkenin kaderi olduğunu unutmadan gerekli önlemleri almak durumundayız. Böyle bir faciayı umarım bir daha yaşamayız” diye konuştu.

“VİCDANLARI RAHAT EDECEK Mİ?”

EBRAR Sitesi’nde yıkılan bloklar vardı. Orada amcamın oğlu, kızı ve iki evladını kaybettik. O bölgeye yakın bir blokta teyzemin oğluyla beraber iki evladını, eşini kaybettik. Aileden 9 kişi gitti. İnsan burada sadece kendi acısına üzülmüyor, çünkü o kadar çok yıkılan bina vardı ki. Ben hiç böyle bir şey görmedim.

Yıkılan binalarda kullanılan malzemeleri gördüğümde, bu projeyi yapanların vicdanlarının şimdi nasıl rahat olabileceğini merak ediyorum. İlgili kurumlar buna nasıl izin verdi? Bu insanların ölümüne neden olan vicdansızlar için en kısa zamanda büyük cezaların verilmesi gerekiyor.

KAYIPLARIMIZ GİDEREK ARTTI

Depremde spor dünyasından kayıplarımız artıyor. Hentbol Milli Takımı kaptanı Cemal Kütahya ile oğlu Çınar hayatını kaybetti. Eski futbol hakemleri Yakup Yel, Cemil Can, eski gözlemciler Kemal Torun, Soner Koyuncuoğlu, eski temsilci Uğur Karaca yaşamını yitirdi. Basketbol hakemi Eren Kılınç, Diyarbakır Basketbol Başkanı Serhan Özdemir hayata gözlerini yumdu.

Hataysporlu futbolcu Atsu ve sportif direktör Taner Savut için umutlu bekleyiş sürüyor. Rönesans Rezidans’taki arama faaliyeti devam ediyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz