Musk’ı kızdıran vergi adımı: Tesla Türkiye’ye gelmeyebilir

0
37

Geçen cuma günü elektrikli otomobillere ÖTV düzenlemesi yapılmıştı. Bu düzenlemenin ardından Çin’den gelen elektrikli otomobillere ekstra gümrük vergisi geldi.

Bu verginin en büyük nedeninin Togg’un satışının riske girmemesi olduğu konuşuluyor.  Ancak bu durum Tesla’yı da etkiledi. 

TESLA TÜRKİYE’DEN ÇEKİLEBİLİR

Tesla 2022 yılında Türkiye’de yatırım yapma kararı aldı ve bu kapsamda Türkiye’de şirket kurarak işe alım süreçlerine başladı. Şirket 2023 senesinin ilk çeyreğinde Türkiye lansmanı yapmayı planlıyordu. Bu lansman ile birlikte Tesla Model 3 ve Model Y araçları Türkiye’de satışa çıkacaktı.

Ancak Tesla Model 3 aracı Çin’de bulunan Şanghay şehrinden getirilecekti. Son gelen gümrük vergisi ile Tesla’nın bu kararı tekrar değerlendirdiği açıklandı.

Ekonomim gazetesinin haberine göre, Tesla son gelen ilave gümrük vergisinden sonra Türkiye’deki yatırım kararlarını yeniden gözden geçiriyor. Habere göre Tesla Türkiye CEO’su Kemal Geçer de ilave gümrük vergilerinin Tesla’nın Türkiye’deki planlarını olumsuz etkilediğini ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz