Kraliçe Elizabeth’in 70. yıl kutlama töreni Platin Jübile başladı

0
79

Kraliçe Elizabeth'in 70. yıl kutlama töreni Platin Jübile başladı

Kraliçe Elizabeth’in tahttaki 70. yılını kutlayan Platin Jübile töreni Buckingham Sarayı’nda başladı. Kraliyet ailesinin bir araya geldiği etkinlikte Prens William ve Prens Charles’ın da içinde olduğu atlı birlikleri görkemli bir bayrak yürüyüşü gerçekleştirdi. Londra sokaklarının İngiliz bayrakları ile donatıldığı törene binlerce insan kraliyet ailesini yakından görmek için akın etti. Geleneksel balkon buluşmasına Meghan Markle ve Prens Harry’nin yanı sıra cinsel taciz suçlamalarıyla gündeme gelen Prens Andrew covid testi pozitif çıktığı için katılmadı.

Kraliçe Elizabeth’in 70. yıl taht kutlaması Buckingham Sarayı’nda büyük bir törenle başladı. Kraliçe’nin Platin Jübile etkinliği için bir araya gelen kraliyet üyeleri, onları bekleyen kalabalığı selamladı.
Binlerce insanın Londra sokaklarını doldurduğu ‘Trooping Colour’ töreninde İngiliz Ordusu geleneksel bayrak yürüyüşünü gerçekleştirdi.
Kraliçe Elizabeth, tahttaki 70. yılını kutlayan etkinliğe Buckhingham Sarayı’nın balkonundan katıldı. ‘Trooping the Colour’ töreni aynı zamanda ‘Kraliçe’nin Doğum Günü Geçidi’ olarak da biliniyor.
Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Cornwall Düşesi Camila tören esnasında aynı at arabasında yolculuk etti.
İkiliyle aynı araçta Middleton ve Prens William’ın çocukları Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis oturdu.
Prens George, Prenses Charlotte ve Prens Louis ‘Kraliyet Geçit Töreni’ esnasında başlarını eğerek selam verdi.
Prens Charles, İngiliz Ordusu’nun özel üniformasını giyerek törende yer aldı.
Wales’in Cardiff şehrinde Kraliçe II. Elizabeth’in tahttaki 70. yılını kutlamak adına kraliyet bandosu İngiltere’nin milli marşını çaldı ve top atışı gerçekleştirildi.
‘Trooping the Colour’ adlı askeri geçit töreni sırasında bir protesto eylemi gerçekleşti. 25 kadar protestocu askeri geçidi kesintiye uğratmak istedi. Hayvan ve iklim adaleti hareketi olarak bilinen Animal Rebellion topluluğundan iki kişi, seyirci bölümündeki bariyerleri aşarak bando takımı yaklaşırken caddenin ortasına oturdu ve askerleri durdurmaya çalıştı.
Bando ekibi, protestocuların yanlarından geçerek geçide devam ederken, polisler, protestocuları yoldan çekti. Hükümeti bitki temelli bir gıda sistemine doğru harekete geçmeye zorlamak için kurulan Animal Rebellion’ın mensupları, kraliyet ailesinin bitki temelli çiftçiliğe adil bir geçişe öncülük etmek için zamanı olmasına rağmen bunu başaramadığını savunuyor. Aktivistler, ülkede en büyük toprak sahiplerinden olan kraliyetin et, balık ve süt ürünleri endüstrisini desteklemeye devam etmekle suçluyor.
Meghan Markle ve Prens Harry çiftinin Platin Jübile etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Trooping the Colour’ törenine katılması bekleniyor.  İşte Platin Jübile kutlamalarından renkli görüntüler…

Deşifre Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz