ING Basketbol Süper Liginde 17. haftanın karesi

0
251

BEŞİKTAŞ’TAN DERBİ VURGUNU

ING Basketbol Süper Ligi’nin 17. haftasında gözler Fenerbahçe BEKO ile Beşiktaş arasındaki derbideydi.

Hafta içinde Euroleague’de üst üste iki maçta gövde gösterisi yaparak kazanan Fenerbahçe BEKO, genç oyuncuların ağırlıkta olduğu Siyah-Beyazlılar’a sürpriz bir biçimde kaybetti. Sarı-Lacivertli takımda, bu hafta Euroleague’deki CSKA Moskova deplasmanı düşünülerek dinlendirilen iki isim De Colo ve Vesely’nin yokluğu hissedildi. Ama bundan öte, takımın üzerinde Baskonia ve Panathinaikos’a karşı aşırı efor sarf eden ve bunun karşılığında iki çok önemli galibiyete imza atmış olmanın hem fiziksel hem de mental yorgunluğu hakimdi. Fakat tüm bu etkenler de Beşiktaş’a kaybetmenin mazereti olamaz. F.Bahçe, ne boyalı alandan, ne de üç sayı çizgisinin gerisinden kilit isimlerinden yeterli katkıyı alamamanın ve en önemlisi de savunmada aksamanın bedelini yenilgiyle ödedi. Siyah-Beyazlılar, özellikle uzun pozisyonundan güçlü rakibine kurduğu üstünlüğü Blackmon’ın 7/11 üçlük isabetiyle bütünleştirince Fenerbahçe’ye evinde 92 sayı atarak kazanmayı başardılar. Furkan Haltalı, ilk beşte başladığı oyunda Ahmet’i faul problemine sokarak devre dışı bırakan isim olurken, 19 sayı, 5 ribaund ve 2 asistle derbinin kahramanlarından biri oldu. Blackmon’ın 32 sayıyla göz kamaştırdığı günde oyuna sonradan giren iki isimden Şehmus 11 sayı, 1 ribaund, 2 asist, Alperen Şengün de 10 sayı, 8 ribaund, 3 asist, 2 blok, 1 top çalma ile yine standartlarına yakın bir oyun ortaya koydu. Hakan Sayılı da yine kenardan gelip 5 sayı, 1 ribaund, 1 asist, 2 top çalma ile katkı veren isimlerden biriydi.

Anadolu Efes, Türk Telekom deplasmanında ikinci yarıdaki savunmasıyla kazanırken, galibiyet serisini 16 maça çıkarıp yenilmezliğini sürdürdü. Lacivert-Beyazlılar, Larkin’in sadece 3 dakika süre aldığı ve verim sağlayamadığı oyunda devreyi 46-38 geride kapadıktan sonra ikinci yarıda Doğuş ve Dunston’ın önderliğinde savunma sertliğini arttırıp, hücumda da yine Dunston, Beaubois, Micic ve Buğrahan’la etkili oldu. Telekom, Nick Johnson, Wiltjer ve Dekker’la dirense de Can ve Baldwin’den beklediği katkıyı alamadı. Yine de son topa kadar maçı kovaladı ancak üst üste 3. yenilgiye engel olamadı. Efes’te Beaubois 19 sayı, 3 ribaund, 4 asist, Dunston da 13 sayı, 7 ribaund, 3 asist, 4 blok, 2 top çalma ile sivrildiler.

CİM BOM GERİDEN GELDİ

Galatasaray, yeni coachu Ekrem Memnun’la çıktığı ilk maçta iki farklı yarı oynadı. İlk devrede potasında 55 sayı gördü ve 16 sayı gerideydi. 3. çeyreğin başında fark 19 sayıya kadar tırmandı. Ancak 22. Dakikadan itibaren Barış Ermiş, Yiğit Arslan ve Göksenin Köksal’la rakibine ön alanda baskıya başlayan ve sürekli hataya zorlayan Sarı-Kırmızılılar, 55 sayı yediği ilk yarının ardından rakibini ikinci yarıda 32 sayıda tuttu. Barış, Yiğit ve Göksenin’le hücumda da üreten, Jefferson’ın da pota altında kurduğu üstünlükle momentumu ele geçiren Cim Bom, son bölümde kontrolü ele geçirip 2 maç sonra kazanmayı başardı. Ormanspor ise üst üste 2., son 6 maçında ise 5. yenilgisini almış oldu.

BURSA COŞTU BİR KERE

Geçen hafta iki Bursa ekibinin çıkışından söz etmiştik. Bu iki takım da çıkışını bu hafta da sürdürdü. Frutti Extra Bursaspor, 8 mağlubiyetten sonra adeta küllerinden doğmaya devam ediyor. Yeşil-Beyazlılar bu kez de Lokman Hekim Fethiye’yi mağlup ederek üst üste 3. kez kazanmayı başardı. Lamar Peters, 15 sayı, 3 ribaund, 11 asist, 1 blok, 4 top çalma ile Bursa’ya değer katmaya devam ederken, yeni transfer Marial Shayok da ayağının tozuyla 24 sayı, 7 ribaund, 2 asistle “tam isabet” olduğunu kanıtladı. Kenny Kadji, Metin Türen ve Xavier Munford çift haneli skor katkısıyla bu ikiliye destek verdiler. Son 9 maçtaki 8., üst üste 2. Yenilgisini alan Lokman Hekim ise Erick Neal’ın yokluğunu yine ararken, Türk oyuncularından verim alamamanın sıkıntısını yaşadı.

Tofaş ise Büyükçekmece Basketbol deplasmanında milli forveti Berkan Durmaz ile coştu. Rakibini farklı yenen Bursa ekibi, üst üste 4. galibiyetini elde ederken, Berkan Durmaz 222 sayı, 12 ribaund, 2 asist, 3 blok ve 1 top çalma ile 31 verimlilik puanına ulaştı. Büyükçekmece ise üst üste üçüncü yenilgisini alırken, kaybettiği üç maçta da potasında 91,6 sayı gördü.

KAF KAF’IN FRENİ YOK!

Pınar Karşıyaka, İzmir’e Jaiteh gibi önemli bir oyuncusundan yoksun gelen Empera Halı Gaziantep karşısında ilk yarıdaki performansıyla kazanarak arka arkaya 9. galibiyetini elde etti. Kaf Kaf’ta Raymar Morgan 20 sayı, 10 ribaundla Jaiteh’in yokluğunda pota altının hakimi olurken, Sek Henry ve Amadou MBaye ile Yunus Sonsırma da çift haneli skor ürettiler. Can Uğur Öğüt’ün sakatlıktan döndüğü ancak 3/11 isabette kaldığı Gaziantep cephesi ise Jaiteh’in açığını Metehan ve Kelly ile gidermeye çalışsa, üçüncü çeyrekte geri dönmek için hamle yapsa da kazanacak ivmeyi yakalayamadı, üst üste 4. mağlubiyetini aldı.

KARDEŞLER DERBİSİNDE TECRÜBE KAZANDI

İki İstanbul ekibi Bahçeşehir Koleji ile Darüşşafaka Tekfen’in mücadelesi ise içinde güzel bir tesadüf barındırıyordu. Daçka’nın deneyimli coachu Selçuk Ernak, Bahçeşehir’de kısa bir süre önce göreve gelen kardeşi Erhan Ernak’la karşı karşıya geldi. Süper Lig’de bir ilke şahitlik ettiğimiz bu mücadelede de “tecrübe” kazandı…  Ağabey Ernak, Grant Jerrett’ın 29 sayı, 9 ribaund, 1 asist, 2 blok, 1 top çalma ile yıldızlaştığı mücadelede Andrews’tan verim alamasa da bu kez önceki maçların sessiz ismi Buford’u devreye sokup, Doğuş, Magette, Luther ve Erkan’ın da katkı sağlamasıyla, ligin ilk yarısında kaybettiği rakibine karşı ikili averajı da ele geçirmiş oldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz