Her önüne gelen jeotermale girmesin

0
53

İtalya’da jeotermal enerji kurulu gücünün tamamının bulunduğu Toskana Bölgesi’nde yaklaşık 30 yıldır uygulanan Jeotermal Alanların Geliştirilmesi Konsorsiyumu (Co.Svi.G) modeli ile bölgenin elektrik üretiminin yüzde 33’ü jeotermal enerjiden sağlanırken aynı zamanda konsorsiyumun çalışmalarıyla bölgede teknoloji gelişimine katkı sağlandı ve istihdam olanakları artırıldı.

YENADER tarafından Co.Svi.G Konsorsiyumu paydaşlarından Enel Enerji’nin jeotermal enerji santralında organize edilen toplantıda, İtalya’nın jeotermal kaynaklarının kullanımına yönelik sunumlar yapıldı. Toplantıda İtalya ve Türkiye ortaklığıyla yapılabilecek işbirliklerine yönelik bilgiler paylaşıldı. ???????Co.Svi.G Jeotermal Enerji Geliştirilmesi Bölümü Yöneticisi Loredana Torsello, Co.Svi.G’un bir kamu şirketi olduğunu ve bu yapının 16 belediye, yerel yönetimler ve jeotermal enerji alanında faaliyet gösteren firmalardan oluştuğunu söyledi.

1686.3 MEGAVAT

Kerem Alkin, geçen yıl sonu itibarıyla 1686.3 megavatlık jeotermal enerji kurulu gücüyle Türkiye’nin dünyada dördüncü Avrupa’da birinci sırada olduğunu anımsatarak, Türkiye’de jeotermal enerjiden elektrik üretimine ilginin arttığını, konut ısıtma ve tarım alanında Ege Bölgesi’nin örnek olduğunu anlattı. Alkin, “Toskana Bölgesi’nde bulunan Co.Svi.G modeline benzer bir model Türkiye’de de uygulanabilir. Bu model jeotermal enerjiden maksimum verimi almayı hedefliyor. Bu modelde bölgedeki tüm kanaat önderleri ve paydaşlar tarafından jeotermal sürecinin her yönüyle sahiplenilmesi söz konusu” diye konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz