Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıkladı: 3600 ek gösterge neler getirecek?

0
73

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine sonrası açıkladı: 3600 ek gösterge neler getirecek?

Milyonlarca memur ve memur emeklisinin dört gözle beklediği 3600 ek gösterge düzenlemesine ilişkin açıklama, Kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan, ”Tüm memurların ek göstergelerinde 600 puan artış olacak” dedi. Peki, kamu çalışanları için ek göstergenin yükselmesi ne anlama geliyor, 5,3 milyon kişiyi kapsayacak düzenleme emekli aylıklarını ne kadar artıracak? İşte ayrıntılar…

5 milyonu aşkın memur ve memur emeklisini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, düzenlemenin ayrıntılarını kabine toplantısının ardından kamuoyu ile paylaştı.
3600 ek gösterge düzenlemesi ilk etapta din görevlileri, polis, hemşire ve din görevlilerini ilgilendiriyordu. Ancak yapılan düzenlemeyle tüm memurların ek göstergelerinde 600 puanlık yükseltmeye gidildi. 5,3 milyon kamu görevlisinin tamamı yılbaşından itibaren düzenlemeden yararlanacak.
1. dereceye gelmiş olma kaydıyla hak sahipleri 3600 ek göstergeye yükseltilecek.Genel müdür yardımcısının ek göstergesi 3600’den 4400’e, şube müdürü ve ilçe müdürünün ek göstergesi ise 2200’den 3000’e çıkarılacak.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın düzenlemeye ilişkin verdiği örnek şu şekilde: ”Ek göstergesi 3600’e çıkan 30 yıllık hizmeti bulunan bir memurun emekli aylığı 1234 ile 1391 lira arasında, emekli ikramiyesi 44 bin 500 ila 50 bin 150 lira arasında artacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Mevcut maaşlara göre hesaplanan bu tutar düzenlemenin yürürlüğe gireceği yılbaşına göre çok daha yüksek seviyelerde gerçekleşecektir” dedi.
Artış halen emekli olan kamu görevlilerinin maaşına da yansıtılacak.
Düzenleme 1 Ocak 2023’ten itibaren geçerli olacak.
Ek gösterge, kamu görevlilerinin çalışırken maaşlarını, emekli olduklarında ikramiye ve aylıklarını belirleyen en önemli kalemlerden biri.Ek gösterge rakamları unvan, hizmet sınıfı ve derecelere göre farklılık gösteriyor. Ek gösterge yükseldikçe emekli aylığı ve emekli ikramiyesi rakamı da yükseliyor.

Deşifre Haber

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz